Hulpje van de dag

Op ons kinderdagverblijf hebben we een leuke nieuwe uitdaging voor de kinderen. Iedere dag zijn er namelijk op beide groepen ‘Hulpjes van de dag”. Een hulpje van de dag is de grote stoere hulp van de leidster. Zij mogen helpen met tafel dekken, de bekers uitdelen, helpen met opruimen, tafel afvegen, ze delen koekjes uit, maar ook de andere kinderen mogen ze helpen waar nodig. U begrijpt dat alle kinderen elke dag het hulpje van de dag willen zijn. We wisselen dat af. Zo komt ieder kind een keer aan de beurt. Als iedereen is geweest start de cyclus opnieuw. Als een kind het hulpje van de dag is, dan mogen ze dit ook trots laten zien, want dan dragen ze dit mooie shirt.

We leren kinderen hiermee dat helpen leuk is en dat je iets voor andere kinderen kan betekenen die iets nog niet kunnen. Kleinere kinderen leren op deze manier van de oudere kinderen. Wil een kind tussendoor geen hulpje meer zijn…geen probleem. Het kind beslist dit zelf!! Niks hoeft, alles mag als een kind hulpje is!

Als hulpje van de leidster voelt een kind zich ook extra belangrijk en dat is een boost voor het zelfvertrouwen van een kind. Kinderen leren ook hoe ze iets moeten gaan doen, in welke volgorde ze dat gaan doen en ze leren hier zelfstandig oplossingen bij bedenken.