Ten opzichte van veel andere kinderdagverblijven in Waalwijk en omgeving zijn wij geen onderdeel van een grote stichting met vele vestigingen! Wij staan bekend om onze persoonlijke en oprechte aandacht voor zowel kinderen als ouders. Onze kleinschaligheid is uniek! Uniek, omdat het goed is voor kinderen dat zij niet te veel verschillende gezichten zien. Uniek omdat ieder kind bij ons tot zijn recht komt en plezier heeft. Er zijn voor de kinderen en ouders altijd vaste gezichten op de groep, zodat uw kind een vertrouwensband met de leidsters op kan bouwen. Alle kinderen kennen alle leidsters en andersom.
En in het leven van een jong kind is dit zeer belangrijk. Wij bieden de kinderen stabiliteit! Daar zijn wij sterk in en daarin onderscheiden we ons van de grote organisaties! De contacten met de kinderen en hun ouders lopen bij ons altijd direct via korte lijnen. Kwaliteit en professionaliteit staan bij ons voorop. Wij voldoen aan alle eisen van de GGD, gemeente en brandweer. En wij voldoen aan de behoefte van ouders, ouders die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. En dat bieden wij!! En niet alleen ons kinderdagverblijf, maar ook onze buitenschoolse opvang. Wie bij ons binnenkomt voelt meteen de warme sfeer, wat kenmerkend is voor een kleinschalige kinderopvang. Wij creëren zowel op het kinderdagverblijf als bij de buitenschoolse opvang een situatie die optimaal bijdraagt aan het welbevinden van het kind.

De groepsgrootte

Tot Vanavond! heeft 2 verticale groepen. Dat wil zeggen maximaal 16 kinderen per dag per groep in de leeftijd 0 tot 4 jaar. Wij hebben bewust gekozen voor verticale in plaats van horizontale groepen.

We hebben onze belangrijkste redenen voor u op een rijtje gezet:

 

  • Kinderen blijven hun hele kinderdagverblijfcarrière in een groep met vaste medewerkers. Zo kunnen ze een vertrouwensband met de medewerkers opbouwen
  • Kinderen leren spelen met kinderen van alle leeftijden
  • Kleine kinderen leren van en trekken zich op aan grotere kinderen.
  • Grotere kinderen leren affectie te hebben en te “zorgen”voor baby’s. Ze voelen zich belangrijk als ze betrokken worden in die zorg.
  • Ook maken ze kennis met het begrip verantwoordelijkheid en heeft het een positieve invloed op hun zelfvertrouwen, door de complimenten die ze krijgen als ze een ander helpen.
  • Kinderen leren behulpzaam te zijn en geduld te hebben door kleinere kinderen te helpen bij dingen die de grotere kinderen al wel kunnen.
  • Er is veel interactie in de groep, waardoor de kleintjes veel zien en bezig gehouden worden.

Alle kinderen worden zoveel mogelijk bij alle activiteiten betrokken. De kinderen worden op hun eigen niveau natuurlijk gestimuleerd in hun ontwikkeling. Op deze wijze wordt het gezin nagebootst, broertjes en zusjes samen.

Volgens de website pedagogisch kader

De laatste jaren neemt het aantal verticale groepen in de kinderopvang toe. Het werken met verticale groepen biedt voordelen, vooral op pedagogisch gebied. Zo komen kinderen in contact met kinderen van verschillende leeftijden, wat positieve invloed heeft op hun sociale ontwikkeling. Ouders waarderen het dat hun kind zijn/haar hele kinderdagverblijf carrière in een groep met vaste medewerkers kan blijven. Zo kunnen ze een vertrouwensband met de medewerkers opbouwen, wat de gezamenlijke opvoedingsverantwoordelijkheid versterkt.