Ten opzichte van veel andere kinderdagverblijven in Waalwijk en omgeving zijn wij geen onderdeel van een grote stichting met vele vestigingen! Wij staan bekend om onze persoonlijke en oprechte aandacht voor zowel kinderen als ouders. Onze kleinschaligheid is uniek! Uniek, omdat het goed is voor kinderen dat zij niet te veel verschillende gezichten zien. Uniek omdat ieder kind bij ons tot zijn recht komt en plezier heeft. Er zijn voor de kinderen en ouders altijd vaste gezichten op de groep, zodat uw kind een vertrouwensband met de leidsters op kan bouwen. Alle kinderen kennen alle leidsters en andersom.
En in het leven van een jong kind is dit zeer belangrijk. Wij bieden de kinderen stabiliteit! Daar zijn wij sterk in en daarin onderscheiden we ons van de grote organisaties! De contacten met de kinderen en hun ouders lopen bij ons altijd direct via korte lijnen. Kwaliteit en professionaliteit staan bij ons voorop. Wij voldoen aan alle eisen van de GGD, gemeente en brandweer. En wij voldoen aan de behoefte van ouders, ouders die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. En dat bieden wij!! En niet alleen ons kinderdagverblijf, maar ook onze buitenschoolse opvang. Wie bij ons binnenkomt voelt meteen de warme sfeer, wat kenmerkend is voor een kleinschalige kinderopvang. Wij creëren zowel op het kinderdagverblijf als bij de buitenschoolse opvang een situatie die optimaal bijdraagt aan het welbevinden van het kind.

Snoezelruimte

Op ons kinderdagverblijf hebben we ervoor gekozen om 2 aparte ruimtes in te richten als snoezelruimte. Maar wat is snoezelen precies en waarom kiezen we ervoor dit aan onze kinderen aan te bieden? Het woord snoezelen is samengesteld uit de woorden snuffelen (ontdekken) en doezelen (genieten). Snoezelen is:

  • via zintuiglijk aangename prikkels
  • in een sfeervolle omgeving
  • op individueel tempo
  • contact maken met het kind

In de groepsruimte komen kinderen met vele prikkels in aanraking, zoals het spel van andere kinderen, speelgoed, de telefoon, bezoek etc. Door met een beperkt aantal kinderen naar de snoezelruimte te gaan, kan de pedagogisch medewerker de zintuiglijke prikkels afzonderlijk en intens aanbieden op maat van de kinderen. Dit zorgt voor rust en laat jonge kinderen genieten.

Buitenschoolse opvang

Onze buitenschoolse opvang is begonnen als service voor ouders die nog één of meerdere kindjes jonger dan 4 hadden op het kinderdagverblijf. Onze bso zit namelijk in hetzelfde gebouw als ons kinderdagverblijf en dit vinden ouders met ophalen erg prettig. Met 3 aparte grote ruimtes hebben de kinderen alle ruimte om plezier te hebben en kunnen ze optimaal genieten van hun vrije tijd.